torstai 8. lokakuuta 2015

Home of Blues, Birthplace of Rock 'n' Roll

Memphis, Tennesee

Viime viikonloppuna tehtiin minun perheen kanssa viikonloppureissu Tenneseen, Memphisiin. Meidän mukaan lähti myös Violan kolmas vaihtari, Laura. Laura tuli meille yöksi jo perjantaina ja vietettiin iltaa katsellen elokuvaa, leipoen ja jutellen. Turha varmaan mainita, että yöunet oli jälleen aika lyhyet. Miten musta tuntuu, että aina kun Laura on meillä yötä tai me Lauralla ei nukkumisesta tule yhtään mitään... :D

Lauantaina herättiin seitsemän aikaan ja lähdettiin ajamaan kohti Tenneseetä. Pysähdyttiin muutaman tunnin päähän Jonesboroon, Turtle Creek malliin shoppailemaan. Siellä oli suuret alennukset käynnissä, joten tehtiin hyviä löytöjä (äiti älä huoli ei tuhlattu liikaa rahaa!!) Parin kuukauden jälkeen olen kyllä huomannut, että täällä on aina jotkut alennnukset käynnissä. Tää oli itseasiassa mun ensimmäinen kerta tollaisessa kunnon amerikkalaisessa ostoskeskuksessa. Ei kuitenkaan vietetty hirveästi aikaa shoppaillessa, sillä meillä oli edessä vielä melkein kahden tunnin ajomatka Memphisiin.

Memphisiin saavuttuamme suunnattiin heti Gracelandiin, Elviksen talolle. Itse en ole mikän super Elvis-fani, mutta Graceland oli todella hieno kokemus. Tottakai itse talo oli valtava ja todella hieno, mutta lisäksi siellä oli todella paljon erilaista informaatiota ja tosi kiinnostavia juttuja.
Esimerkiksi itse talossa oli sellainen ipad-kierros, jossa sai liikkua omaan tahtiin ja kuulokkeista kuuli opastuksen ja padista sai katsella erilaisia valokuvia ja videopätkiä siltä ajalta kun Elvis asui talossa. En oikein osaa paremmin kuvailla, mutta se oli toteutettu todella hyvin. Lisäksi mentiin katsomaan Elviksen autot ja lentokoneet, ostettiin tarpeelliset matkamuistot, sekä otettiin photobooth kuvia vaihtaricrewn kanssa. Elviksen parissa meillä vierähtikin melkein kolme tuntia ja sen jälkeen mentiin syömään Cracker Barreliin. Cracker Barrel on sellainen yhdistetty vanhanajan country style ravintolaketju, joista löytyy aina ihana lahjakauppa.(Vaihtarit käykää syömässä CBssä, ihan super hyvää ruokaa ja ihana tunnelma!)  Syömisen jälkeen etsittiin meidän hotelli ja oltiinkin kaikki jo melkein valmiita nukkumaan.


Sunnuntaina lähdettiin ajamaan kohti Beale Streetiä, joka on siis erittäin kuuluisa Blues historiastaan.  Beale Street on tunnettu kuvauksesta "home of Blues, Birthplace of Rock 'n' Roll". Nykyään se on enemmänkin turistikohde, joka on täyynä erilaisia blues ravintoloita ja matkamuistokauppoja. Harmiksemme oltiin liikkeellä ilmeisesti vähän huonoon aikaan, sillä sunnuntai aamuna siellä ei ollut hirveästi eloa ja kaupat ja ravintolat olivat vasta avaamassa oviaan. Noh saatiinpahan katsella rauhassa. Itse kuitenkin tykkäsin Beale Streetistä kovasti ja se on varmasti täynnä menoa esimerkiksi kesäiltaisin.


maailman paras vaihtaricrew!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti