sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Christmas Vibes

Hetkeen ei ole tullutkaan tänne kirjoiteltua. Marraskuun loppu meni pitkälti ylimääräisissä cheer reeneissä ja useissa koripallopeleissä.  Lisäksi Thanksgiving ja Black Friday shoppailu piti kiireisenä marraskuun viimeisinäkin päivinä. Joulukuun myötä (Tai no oikeestaan heti Thanksgivingin jälkeen) joulu on vallannut koko Jenkkilä. Tavallisesti Suomessa en ole ollut mikään hullu jouluihminen, mutta jenkit (ja little ms. Italy) on saanut tartutettua tän jouluhulluuden muhun ihan täysin. Täällä on joka paikassa niin kauniita koristeluita ja kaupat on täynnä ihania joululauluja. Tunnelmaa on nostanut entisestään joululahjojen shoppailu sekä pari joulupakettia Suomesta. 







Heti Thanksgivingin jälkeen otettiin meidän joulukuusi esiin ja koristeltiin se ja meidän talo muutenkin. Siinä missä Suomessa koristellaan kuusi pari päivää ennen joulua, Jenkeissä se tehdään jo marraskuun puolella, tai viimeistään joulukuun ensimmäisinä päivinä. Onhan se tosi aikaisin, mutta onpahan ainakin joulutunnelmaa läpi joulukuun. Meidän koti on vielä suhteellisen hillitysti koristeltu, mutta osa kodeista kyllä toteuttaa sitä jenkkileffojen yltiöpäällistä koristelua. Myös talojen jouluvalot on ihan samanlaisia kuin kaikissa leffoissa.

Viime perjantaina kokoonnuttiin suurimmalla osalla meidän porukasta Destinyn luokse viettämään pikkujouluja. Vietettiin oikein kunnon suomalais-italialais-amerikkalaiset pikkujoulut. Minä opetit tyttöjä tekemään suomalaisia joulutorttuja, Laura oli tehnyt super hyvää pastaa, Amanda ja Destiny kokkasivat peuran lihaa (joka on täällä super suosittua) ja Bailey leipoi jenkkien joulukeksejä. Joulutorttuihin oli haasteena löytää oikeanlaista taikinaa, mutta jos joku vaihtari haluaa niitä tehdä niin ainakin Walmartissa myydään nimellä Pepperidge Farm Puff Paistry. Lisäksi luumuhilloa (plum jam) ja uuni 400F. Ainakin nämä maistui lähes samalta kuin Suomessa. Hillo oli tietty vähän makeempaa, mutta mikäpä täällä ei olisi :D Lisäksi katseltiin tyttöjen kanssa jouluelokuvaa ja koristeltiin Destinyn perheen joulukuusi. Kaiken touhun keskellä mulla jäi kuvien ottaminen aika vähille, mutta tässä nämä muutamat mitä nappasin.

Minä ja Bailey leipomassa joulutorttuja

Amanda ja Des kokkaamassa

oli muuten ihan samanlaisia kuin Suomessa!

Laura&Destinyn pikkusisko Hartley


Amanda, minä, Destiny, Laura ja Bailey. Edessä Destinyn pikkusiskot Hope ja Hartley

Lauantai aamusta lähdettiin ajamaan Horseshoe Bendiin, sillä siellä järjestettiin kylän oma jouluparaati. Vaikka sekin on tosi pieni kylä, oli siellä porukkaa ihan mukavasti. Mekin koristeltiin host dadin tosi vanha pick up ja liityttiin paraatiin. Minä ja Lara istuttiin siellä lavalla ja heiteltiin karkkia lapsille. Maanantaina on toinen jouluparaati tässä lähellä, ja suunniteltiin menevämme sinnekkin ja otetaan varmaan Laurakin mukaan.











Lauantai-iltapäivällä käytiin koko perheen kanssa Singing Christmas Tree tapahtumassa. Se oli vähän niinkuin Suomen kauneimmat joululaulut tapahtuma, mutta enemmän sellainen konserttimainen. Ensimmäisessä osassa oli sellainen mukaali tyyppinen joulutarina, jossa laulajat lisäksi näytteli pieniä pätkiä ja siinä oli sellainen selkeä juoni. Toisessa osassa oli sitten kuoro mukana ja laulettiin yhdessä todella perinteisiä joululauluja. Erikoisuutena oli se, että ne kuoron laulajat oli laulamssa tollaisissa super isoissa joulukuusissa. Mun mielestä toi tapahtuma oli todella ihana ja erittäin hienosti toteutettu. Takuuvarma joulumieli kaikille!




Joulun odotus on täällä siis jo erittäin hyvässä vauhdissa. Huomenna onkin jo Suomen itsenäisyyspäivä. Kuulostaa varmaan aika kliseiseltä, mutta näiden neljän kuukauden aikana olen oppinut arvostamaan Suomea ja suomalaisuutta ihan eri tavalla. Varmasti moni meistä on kuullut kuinka hyviä ovat esimerkiksi suomalainen koulutusjärjestelmä ja terveydenhuolto. Täällä pallon toisella puolella on saanut huomata mitä se tarkoittaa ihan konkretiassa. Viimeaikoina olen myös kaivannut älyttömästi suomalaista ruokaa ja julkista liikennettä. Ruokapuoleen sai onneksi helpotusta Suomen paketeista. TKL en valita aikatauluista tai myöhästymisistä enään koskaan...

Hyvää itsenäisyyspäivää 98-vuotiaalle Suomelle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti